Op een aantal plekken in Groningen krijgen kunstenaars en creatievelingen in ‘laboratoria’ de ruimte om hun ideeën rondom In het spoor van De Ploeg vorm te geven. Dit kan van alles zijn, van educatieve (speel)elementen tot kunstzinnige Land Art-objecten (landschapskunst). Hieronder lees je de plannen voor de komende tijd.

Ploegjam
Is het een straatfestival of zijn het creatieve workshops met muziek? De Ploegjam is in ieder geval een feest, voor iedereen! Voor inwoners van het dorp waar de jam gehouden wordt tot toeristen die Groningen ontdekken. Voor jong en oud, voor hipster tot agrariër. Met als uitgangspunt natuurlijk Kunstkring De Ploeg.
De Ploegjam gaat over remixen. Het remixen van Ploegwerk met cultuuruitingen van vandaag de dag. Dit kan een beeldende workshop zijn, een theaterworkshop, muziekimprovisatie, bedenk het zelf maar… Dit alles onder leiding van artistieke professionals. Zodra er een Ploegjam georganiseerd wordt, vind je deze in de agendarubriek.

Drawbot
Hoe bijzonder is dit: een ‘drawbot’ die Ploegwerken zelf op straat ‘naschildert’!
In het spoor van De Ploeg mag deze drawbot testen. Dat gebeurt door dit apparaat een werk te laten tekenen dat uit heldere lijnen bestaat. Bijvoorbeeld een kunstwerk van één van de Ploegschilders dat is teruggebracht tot een tekening op basis van ‘klare lijnen’.
Het digitale schilderij wordt vanuit de hoogte – hoe hoog hangt af van het te beschilderen gebied – geprojecteerd op de klinkers of asfalt. De drawbot wordt vervolgens aangestuurd door de computer en gaat aan de slag om dit werk te verven, lijn voor lijn, kleur voor kleur. Op straat, het schoolplein, de markt; een schilderij, een gedicht, een route-aanwijzing: mogelijkheden genoeg!