10 april 2024

Groninger kunstkring De Ploeg exposeert van 28 april 2024 tot en met 15 september 2024 in Museum Klooster Ter Apel met de tentoonstelling ‘Stilte’. De rol van stilte is in het kloostergebouw heel duidelijk. De verbinding van het gebouw met De Ploeg is al oud, want naast werk van oud-Ploeglid Henk Helmantel en het huidige Ploeglid Geert Schreuder, zijn er glas-in-lood ramen te bewonderen van de hand van Johan Dijkstra.

Aly van der Wal, Reinier van den Berg, Lydia Jonkman, Arien de Groot, Josefien Alkema, Marjan Cornelius, Dik Breunis, Silvia Benniks, Geert Schreuder, Annelies Gommer, Marloes Buigel Boering en Mary Velthoen stellen werk tentoon met stilte als inspiratiebron. Twee gastexposanten leveren een bijdrage aan ‘Stilte’: Maarten Dalstra geeft met zijn schilderijen zijn visie op stilte, Renée Luth doet dat met fotografie en een gedicht.

Stilte kan je op allerlei manieren ervaren. Wat betekent dat voor de kunstenaar? Werkt hij of zij in stilte, is stilte voelbaar, te omschrijven met woorden? Is er misschien een zekere stilte nodig om een schilderij te maken? En wat betekent het voor de kijker? Kan je stilte ervaren door naar een schilderij te kijken? En moet het eigenlijk stil zijn in een museumzaal? Zijn er werken in de tentoonstelling die de bezoeker juist associeert met geluid?

Groninger kunstkring De Ploeg & Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5 in Ter Apel
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur, zon- en feestdagen van 13.00 tot 17.00 uur

Waar?

Expositie in Ter Apel: Met De Ploeg in stilte
Boslaan 3, 9561 LH Ter Apel

  • Delen via