8 februari 2024

Gisterenavond gaf Adriënne Baars in Cultuurhuis De Klinker in Winschoten een lezing over de verzetsdaden van Titia Gorter, de oudste dochter van Wijtze Gorter en Hermina Woutera Viëtor uit een welgesteld Winschotens geslacht. Na de lezing werd de film Nelly en Nadine vertoond, een indrukwekkend levensverhaal met een liefde die in 1944 begon in Ravensbrück.

Zowel de lezing als de film zijn onderdeel van het The Blue Barge Programma 2023-2024, dat bestaat uit workshops, activiteiten en lezingen. Op www.inhetspoorvandeploeg.nl houden we jullie op de hoogte van deze activiteiten!

THE BLUE BARGE
In november 1940 wordt de eerste clandestiene drukkerij van Nederland opgericht: De Blauwe Schuit. Het initiatief komt van drie Winschoters: dominee August Henkels, docent klassieke talen Adri Buning en chemicus Ate Zuithoff. Met rijmprenten willen zij hun vrienden een hart onder de riem steken.

The Blue Barge is het 21e–eeuwse antwoord op De Blauwe Schuit. Laat het kunstenaarsverzet van toen je inspireren tot nieuwe kunstuitingen!
Remix hun beelden en teksten, voeg er je eigen verhaal aan toe en geef de producten terug aan de omgeving waar je woont, werkt en/of bent opgegroeid.
Zo breng je een eerbetoon aan de mensen die tijdens de tweede wereldoorlog verzet pleegden, gruwelijkheden ondergingen en/of het leven lieten èn steek je je stads- en streekgenoten met nieuwe beelden en teksten een hart onder de riem!

THE BLUE BARGE PROGRAMMA 2023 – 2024
Workshops en activiteiten
• Poetry Hack
• Streetart
• De Blauwe Schuit als Pirate Bay
• Vrijheids– en verzetspoëzie
• H.N. Werkman druktechnieken
• Spoken word/performance
• Protestlied
• Keramiek en poëzie
• De Blauwe Schuit stadswandeling
• The Blue Barge Lezingen

Inschrijven activiteiten via deze link.

Waar?

Mooie opkomst lezing over verzetsdaden Titia Gorter
, 9675 DG Winschoten

  • Delen via