11 december 2023

Met werk van Johan Dijkstra, Jan Wiegers, Jan Jordens, Jan Altink, Jannes de Vries e.a.

Fier, kordaat en haast heroïsch staan ze verspreid als bakens in het Groninger landschap. Vaak prijken ze bovenop een wierde, zoals in Ezinge. Het gaat hier natuurlijk om al de kerken die Groningen rijk is. Kloeke kerken welteverstaan. Museum Wierdenland zet met deze tentoonstelling de Groninger kerken in de schijnwerpers.

Voor veel leden van de indertijd nog jonge Groninger kunstenaarsvereniging De Ploeg waren de kerken in hun provincie een geliefd onderwerp. Ontdek de kloeke Groninger kerken door de ogen van kunstenaars als Johan Dijkstra, Jan Wiegers, Jannes de Vries en andere vroege Ploegleden. Het grootste gedeelte van de schilderijen, tekeningen en grafiek die te zien zijn, is nog nooit eerder museaal getoond.

De expositie loopt tot en met 26 mei 2024.

Waar?

Kloeke kerken van De Ploeg – Museum Wierdenland in Ezinge
Van Swinderenweg 10, 9891 AD Ezinge

  • Delen via