16 oktober 2023

In deze vierdelige dichtworkshop staat Winschoten centraal. Hoe omschrijf je deze stad? En, wat gaat er schuil achter de zichtbare Winschoter werkelijkheid? Onder leiding van Refia Doevendans (stadsdichter Oldambt) en Sander Koning (muzikant) zoek je naar onverwachtse gedachten en beelden, die je vervolgens in zinnen en woorden probeert te vangen. Voor inspiratie put je uit het werk van clandestiene uitgeverij De Blauwe Schuit. En uit de Dada-beweging en het magisch realisme.

Het resultaat? Teksten voor en door Winschoters van nu. Met dank aan het Winschoter kunstenaarsverzet van toen.

Wanneer: do 2 november, vr 10 november, do 16 november en do 23 november a.s.
Tijd: 18.30 uur – 20.30 uur
Waar: Cultuurhuis De Klinker
Adres: Mr. D.U. Stikkerlaan 251 – Winschoten
Kosten: Aan deelname (4 x 2 uur) zijn géén kosten verbonden.
Aantal deelnemers: 15 – vol is vol, dus schrijf je bij voorkeur vooraf in via de cursuswebsite van De Klinker !

 

The Blue Barge
The Blue Barge is het 21e-eeuwse antwoord op De Blauwe Schuit, de eerste clandestiene uitgeverij van Nederland die in november 1940 wordt opgericht.Het initiatief komt van drie Winschoters: dominee August Henkels, docent klassieke talen Adri Buning en chemicus Ate Zuithoff. Met rijmprenten willen zij hun vrienden een hart onder de riem steken.

 

 

  • Delen via