20 september 2023

Het Tellerlikker Festival biedt een drempelloos en gratis programma met amateurs en beginnende professionals voor jong en oud uit het Oldambt! Velen begonnen de eerste stappen naar het podium bij het Kunstencentrum (voorheen muziekschool) en deze is organisator van het festival.

In en rond de Klinker zijn op zaterdagmiddag 5 gratis workshops beeldende kunst (graffiti, druktechniek en verf) en een scala aan muziekoptredens: ensembles van het Kunstencentrum, twee koren, een jeugdfanfare, een big band, looporkest en brass band en zaterdagavond indie-pop, rock, rap en jazz.

Op zondagmiddag concerteren leden van zes regionale blaasorkesten o.l.v. dirigent en koperdocent Bauke Burghgraef met de Provinciale Brass Band Groningen in de Grote Zaal en is de opmaat naar de eindpresentatie van community art project Gronings Vuur te zien in de Kleine Zaal.

Iedereen is van harte welkom!

The Blue Barge
Plein | 13:00 – 17:00 uur | Gratis
Cultuurhuis de Klinker werkt twee jaar samen met het kunstproject The Blue Barge van In het spoor van De Ploeg (www.inhetspoorvandeploeg.nl). Het project The Blue Barge omvat activiteiten (zoals workshops en lezingen) die geïnspireerd zijn op De Blauwe Schuit. Deze clandestiene uitgeverij, met Hendrik Nicolaas Werkman als vaste drukker, is het initiatief van drie Winschoters. Dominee August Henkels, klassieke talen docent Adri Buning en chemicus Ate Zuithoff besluiten eind 1940 tot het drukken van rijmprenten. In de loop van WO2 laat de uitgeverij 40 uitgaven verschijnen.

Op het Tellerlikker Festival verzorgt Het Grafisch Museum workshops drukken met Werkmantechnieken. Sander Koning werkt met de punkband Kilroy aan een Poetry Hack en treedt op. Stadsgids Koos Akkerman neemt bezoekers mee op een Blauwe Schuit stadswandeling vanaf de Klinker over Joodse en kunstenaarsverzet verhalen en we bieden info over een Blauwe Schuit vaarroute en fietsroute met de RoutAbel-app. Hugo Engwerda en Timo Meester gaan met oude spandoeken van De Klinker op het plein aan de slag met een graffiti workshop.

Wie wil kan zich aanmelden via Kunstencentrum de Klinker voor vervolg workshops en lezingen die de Blue Barge organiseert in en rond de Klinker.

Streetart demonstratie – De Blauwe Schuit remix
Hugo en Timo zijn grafisch ontwerpers die met één been in de street art staan. Zij laten zich bij het maken van een werk op het Tellerlikker festival inspireren door het 100 jaar oude surrealisme van Max Ernst (een tijdsgenoot van H.N. Werkman). In het surrealisme spelen abstracte droombeelden en het onderbewuste een belangrijke rol. Zij combineren dit met hedendaagse street art technieken. Hugo en Timo zullen een geveldoek van theater de Klinker remixen tot een hedendaags surrealistisch The Blue Barge street artwork. Zij zien een verwantschap met H.N. Werkman en de Werkmantechniek wanneer zij iets anders met het geveldoek doen dan waarvoor het oorspronkelijk bedoeld was.

Waar?

Tellerlikkerfestival Winschoten za 30 september a.s. van 13.00-23.00 uur:
Meester D.U. Stikkerlaan 39, 9675 AA Winschoten

  • Delen via