16 mei 2023

In het mooie dorp Middelstum, een van de centra van Eemsdelta en een van de best bewaarde radiaire wierdedorpen van Groningen, is een prachtige route tot stand gebracht.
De route is mogelijk geworden vanuit een bijdrage vanuit het NPG voor de ontwikkeling van de Centra in Eemsdelta; Appingedam, Delfzijl, Middelstum en Loppersum.
Alle kernen krijgen een impuls om de aantrekkelijkheid te verhogen en zo interessant te zijn en blijven voor de toekomst. Zodat de bezoekers en toeristen de parels van Eemsdelta weten te vinden en te waarderen. De gemeente, de ondernemersverenigingen en de dorpsverenigingen werken hierin samen.

Op een groot informatiepaneel (900×600 mm) staat een plattegrond van Middelstum, met daarop aangegeven de diverse historische plekken en het wandelommetje. Daarnaast staan er zeven kleinere informatiepanelen (A4) in het dorp, met info over  het betreffende pand of de historische locatie. Eén van de panelen is gefinancierd door het project In het Spoor van De Ploeg en geeft info over de Avondteekenschool in Middelstum, waar Ploegschilder Jan Altink les heeft gegeven. Het wandelommetje is te volgen d.m.v. kleine bordjes die voorzien zijn van routepijlen.

Wethouder Annalies zet zich vanuit het college in voor het versterken van de centra in Eemsdelta en opent de route op dinsdag 16 mei a.s. De gemeente heeft hiervoor samen gewerkt met de ondernemers, de historische vereniging Middelstum en de lokale smid. Abel Leisure heeft de route ontwikkeld samen met deze partijen. En voor de opmaak is samengewerkt Marketing Eemsdelta en Marketing Groningen. Het is voor het eerst dat een externe partij gebruik maakt van het beeldmerk van Marketing Groningen.
Op alle fronten een mooi project en een mooie samenwerking én natuurlijk waar het om gaat, een prachtige route om de geschiedenis van Middelstum en Middelstum zelf te ontdekken.

 

  • Delen via