27 oktober 2022

Onlangs werd bekend dat het Impulsloket een subsidie verleent voor de realisatie van In het spoor van De Ploeg (fase 2). Dat het Impulsloket tot een bijdrage heeft besloten, is mede te danken aan de door de stakeholders toegezegde projectbijdragen en steun!

Met deze subsidie kan er, ruim een jaar na de oplevering van negen e-bikelussen in Noord-, Oost- en Zuid-Groningen, worden gestart met de realisatie van drie In het spoor van De Ploeg lussen in het Westerkwartier. We gebruiken de komende twee jaren ook voor verwezenlijken van de bijbehorende appcontent en borden. Ten slotte worden aan het In het spoor van De Ploeg aanbod twee gidsjes (Zuid en West) toegevoegd en leveren we, in samenwerking met twee fietsondernemers,  twintig In het spoor van De Ploeg e-bikes op.

Maar, het geplande In het spoor van De Ploeg aanbod in het Westerkwartier wordt pas écht compleet met de bijdragen die de stakeholders gaan leveren! Dankzij hen raakt het leven en werk van de Ploegers verankerd in de regio en wordt het mogelijk om het ‘Westerkwartierse’ In het spoor van De Ploeg verhaal in gezamenlijkheid uit te dragen.

Vanuit de wens om hun betrokkenheid van meet af aan te garanderen, nodigen we de stakeholders uit voor de In het spoor van De Ploeg fase 2 startbijeenkomst op 14 november 2022.
Deze meet-up vindt plaats in Kommerzijl; het dorp waar de wieg stond van Jan Wiegers, de ‘godfather’ van de Groninger expressionisten. Tijdens deze middag worden zij niet alleen bijgepraat over het project (tijdpad, routes, projectonderdelen, etc.), maar is er ook gelegenheid om eigen bijdragen toe te lichten en onderling af te stemmen met collega projectpartners.

Kom je ook? Meld je dan uiterlijk 10 november aan door een mail te sturen aan lenny.bulthuis@abelleisure.nl . Geef dan ook door met hoeveel personen jullie locatie/initiatief aanwezig is. Aan iedereen die de startbijeenkomst bijwoont, vragen we de twee onderstaande zaken mee te nemen:

  • Informatie over jullie locatie/initiatief ten behoeve van de infotafel;
  • Een Ploegwerk of Ploegverhaal dat symbool staat voor jullie locatie/initiatief of jullie In het spoor van De Ploeg plannen

Graag tot maandag 14 november!

Datum:                Maandag 14 november 2022

Tijd:                       15.00 – 17.00 uur (Inloop vanaf 14.45 uur)

Adres:                  Dorpshuis Soltketen, Dorpsstraat 25 in KOMMERZIJL

  • Delen via