Dit museum richt zich op het landschap en de cultuur van terpen en wierden in het noordelijk waddenkustgebied met speciale aandacht voor de wierde van Ezinge en het Nationaal Landschap Middag-Humsterland. Ook worden archeologische vondsten uit deze regio getoond. In de museumwinkel, tevens Toeristisch InformatiePunt (TIP), vind je boeken over landschap, archeologie en cultuurhistorie. Ook zijn er wandel- en fietsroutes, wenskaarten en cadeau-artikelen verkrijgbaar.

Bij Museum Wierdenland was tijdens het 100-jarig bestaan van de Groninger Kunstkring De Ploeg de tentoonstelling ‘Kunst op Sporen, speurtocht met de 100-jarige Ploeg’ te zien. Met een eigen draai aan de Ploegkunst liet het museum zien dat de fascinatie voor het Groninger landschap bij de huidige Ploegleden nog onverminderd groot is.

Bijzonder is dat het eerste Nederlandstalige sprookjesboek ‘Het boek van Trijntje Soldaats’ uit Ezinge komt. Aan dit bijzondere boek is een mini-tentoonstelling gewijd bij Museum Wierdenland. Ploeglid Johan Dijkstra zorgde voor de versierde initialen en houtsneden bij de verhalen. H.N. Werkman, ook lid van De Ploeg, drukte dit sprookjesboek. Lees hier meer: https://www.sannemeijeronderweg.nl/trijntje-soldaats/

Waar?

Museum Wierdenland
Van Swinderenweg 10, 9891 AD Ezinge

Naar de site

  • Delen via